Odkládání odpadu mimo vyhrazená místa

Za odkládání odpadu mimo vyhrazená místa hrozí vysoká  pokuta  !!!

 

Pokud odložíte  odpad na jiné místo, než je vyhrazeno, může vám magistrát uložit pokutu za přestupek. Jedná se o přestupek proti veřejnému pořádku, kterého se dopustí ten, kdo odkládá odpadky nebo odpady mimo vyhrazená místa. Pokuta v tomto případě skutečně může být až 50 tisíc korun.

Kromě běžného odpadu z domácnosti věnujte pozornost také požadavkům na likvidaci například starých elektrozařízení jako je lednička nebo televizor. S těmito  a některými dalšími výrobky musíte podle zákona o odpadech nakládat zvláštním způsobem.

Pro odkládání vyřazených elektrozařízení obec  zajišťuje sběrný dvůr. Místní obyvatelé jej můžou využívat zdarma. Je také možné využít zpětný odběr, tedy vrátit zařízení do obchodu prodejce.

https://www.mariuspedersen.cz/

 

 

 

Zákon č. 541/2020 Sb., o odpadech

§ 61 Povinnosti osob při předávání odpadu a movitých věcí do obecního systému

  • Každý je povinen odpad nebo movitou věc, které předává do obecního systému, odkládat na místa určená obcí v souladu s povinnostmi stanovenými pro daný druh, kategorii nebo materiál odpadu nebo movitých věcí tímto zákonem a obecně závaznou vyhláškou obce, je-li vydána.

Za odkládání odpadu nebo movité věci, která se předává do obecního systému, v rozporu § 61 podle tohoto zákona, hrozí fyzické osobě za přestupek pokuta až 50 tisíc korun.